Motivation_2.jpg
Idrott och Counterstrike
Med entusiasm och inspiration från spelvärlden förvandlar Daniel Gomejzon, idrottsläraren på Väsby Nya Gymnasium, stillasittande bänknötare till glada svettiga deltagare på sina idrottslektioner. OBS! Mycket spektakulärt. Det här får du bara inte missa…
Drama lärande och motivation
Kan drama och samarbete mellan olika ämnen fördjupa lärandet och öka motivationen hos eleverna… Mycket talar för det. Jordi Almeida, skådespelare och lärare berättar om Sturebyskolans kulturprofil.
Geocaching digital skattjakt
Det finns en parallell verklighet som bara de invigda känner. Överallt finns dolda skatter som väntar på dig och dina elever. Låt Mediotekets egen Carola Rehn-Lindberg guida dig in i Geocachingens fascinerande värld. Found it
Motiverande samtal
Helena Ekholm socionom, skolkurator och handledare vid skolstödberätar om motivationsarbete med MI-metoden

Presentationer och filmer från och om våra deltagare

Film om Sturebyskolans årliga scenproduktion på Orionteatern i Stockholm. Jordi Almeida och andra kollegor på Sturebyskolan arbetar ämnesövergripande och använder teater som ett redskap för att nå kunskapsmålen.
Här en film från deras slutproduktion, Fan vad synd. Föreställningen spelades på Orionteaten. Eleverna i produktionen har gjort det inom det fria valet och det kan ses som ett fantastiskt entreprenöriellt projekt. Alla elever står inte på scenen, dethar varit procucenter, mansuskrivare, scenografer och musiker bland annat.

Hur vi kan inspireras av av spelvärlden visar Daniel i många filmer som han har delat med sig av på You tube. I den här filmen får vi se stadsorientering med hjälp av QR-koder. Bra exempel på hur idrotten kan samarbete med so och göra stadsvandringar. Här kan du följa Daniel på twitter så du inte missar de filmer han lägger upp.

Film från Carolas början som entusiastisk geocachare. Sedan dess har Carola samlat på sig gedigna erfarenheter som hon delar med sig av under kvällen. Carola ger också kurser på Medioteket där du får lära dig allt om du börjar och slipper göra alla nybörjarmisstag.
Folkhälsoinstitutets sammanställning av MI-metoden
En sammanställning av filmer om kreativitet och kultur i undervisningen, garanterat motivationshöjande. Filmeran finns på Medioteket